08 September 2011

Bila kita redha, kita akan rasa macam ni. cubalah !

Assalamualaikum.

sebelum nak masak untuk 'mem besar' tuh, aku sempat lagi nak online ! hehe. tok, satgi adik masak na. sat ja. hehe. masa aku ngah tengok-tengok blog, aku terpandang satu link ni. eh, macam kena lak ngan aku. ayark ! aku terbaca satu artikel dia. astaghfirullah. aku takut aku tersasar lebih jauh. Alhamdulillah. ALLAH masih sayangkan aku. aku cukup berkenan salah satu ayatnya.

Wahai sahabat yang kecewa, menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya. Hari esok pun kita sendiri tak pasti apa yang akanmenjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNya dan meninggalkan laranganNya.

credit to : angah

so, aku percaya dengan janji ALLAH. kalau ada jodoh tak kemana kan? aku pergila jauh mana pun, dia tetap akan datang kat aku. dan kamu. i'll wait for the time. dont forget our deal. hanya doa yang mampu mengiringi setiap langkahmu. ingat tau ! 

dahla. aku malas nak layan perasaan ni. nanti lagiiiiiiii jadi sedih. baik aku chill. hehe.



p/s : menghitung hari nak pi sana. :) tak sabaq sangat. Ya Allah. permudahkan urusanku. :) Amin...


Suka Tak? Suka Kan? Kan? Cer Tinggal Komen Satu. :)

18 comments:

  1. yes , i love the spirit! keep on rolling babeh! chill!!!!!

    ReplyDelete
  2. yeah,... betul2 kalau ada jodoh x kemana... :)

    ReplyDelete
  3. hai2 balik cik jannah! :D, thanks sudi terjah enciksyazwanpunyablok.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  4. sbr ya...jgn cpt mengalah kadang2 pengalaman mengajar erti hidup

    ReplyDelete
  5. smoga brjye lam hdup..moga dpt jdoh yg baek2 :}

    ReplyDelete
  6. InsyaAllah, akan dipermudah kan.. harap anda tabah ye.. =)

    ReplyDelete
  7. takmo sedey2...chills okay..masak sedap2 bak sini sepinggan okay..:P

    ReplyDelete
  8. thanx kongsi ni~ :)

    ReplyDelete
  9. Be strong yeee :))




    see! kite dah komen awk. hehe :p

    p/s : blog awk best! ^^

    ReplyDelete
  10. dah masak ke ni? thx share ayat yg membuat aku terfikir....

    ReplyDelete
  11. doakanlah yg terbaik..
    Insyaallah.. :)

    ReplyDelete
  12. tq 4 sharing..buat kita berfikir..dan kembali kuat..=)

    ReplyDelete

Oh!Belog