20 March 2012

Cara-cara Memikat Hati Wanita

Assalamualaikum.

Alhamdulillah ! Bertemu kembali kita. Hehe. Disebabkan aku dah baik demam, so, aku pon gagahkanlah diri baca novel. Membuka kembali hobi lama yang aku tahan semasa tengah study nak exam baru-baru ni. So, novel yang aku baca kali ni tajuknya Suara Cinta Kita, tulisan Erisya Riftha. Ok, penulis baru. Nama pon pelik semacam je nak sebut. HAHA !

So, bila baca punya baca, aku nak cilok sikit idea penulis ni. HEHE. Boleh diguna pakai untuk lelaki-lelaki di luar sana ya ! :) CARA-CARA MEMIKAT HATI WANITA.

Kadangkala orang lelaki ni anggap yang hati wanita ni senang je nak tawan. Senang sangat nak dapatkan hati seorang wanita, tapi tak semua ya. Setiap orang mempunyai hati dan perasaan yang berbeza yang akan mempengaruhi perangainya. Dan diebalik setiap kelembutan seorang wanita tu, pasti ada EGO yang sangat tinggi ! hehehe. Eh, takla sangat, tapi adala ego tu.

Perempuan inginkan perhatian dan kasih sayang terutamanya daripada orang yang disayangi.



Tunjukkanlah sifat keprihatinan dan kasih sayang yang tiada nilai kepada wanita. Bila mereka rasa terhibur dan bahagia, dengan automatiknya mereka akan jadi seorang yang sangat setia. Dan segala pengorbanan akan dilakukan tanpa memberi sebarang nilai. Itulah perempuan.

Gunakan sepenuhnya teknologi yang ada zaman sekarang. Selalu-selalulah telefon, BBM, emel, mesej mereka. At least hanta 'Hai' saja pun dah okey, nak menunjukkan dia sentiasa diingati. *erk, aku suka yang ni. dia balas mesej, aku boleh semangat lain macam. HAHA*



Berkongsilah masalah dengan mereka. Cuba dengar pendapat mereka, sekurang-kurangnya mereka akan berasa penting dan diperlukan.

Jangan ambil remeh tentang perkara yang amat penting bagi mereka. Kalau hampa nak tau, kaum pompuan ni, sangat kuat ingatan bab-bab nak mengingat hari lahir, anniversary dan sebagainya. Tak salah kan kalau sekali sekala buat suprise *baca macam gaya tengah buat sepraiiissss!*



Jangan menolak sekiranya dia meminta tolong. Maksudnya kat sini, if takdak apa-apa halangan, kata ja YA. Bila lagi nak tunjuk kemachoan anda kan? HAHA.

Pujukla mereka bila mereka dalam kesedihan. Bila seorang gadis bersedih dan menangis dampingilah ia kerana sudah menjadi sifat wanita ingin ditenangkan hatinya. Dan berbeza pula dengan lelaki. Bila mereka sedang bersedih biarkan ia buat seketika.

Berbincanglah selagi kamu boleh berbincang. Jangan keja nak guna kuasa veto kamu ja kalau nak buat keputusan. Cuba paham apa dia nak.

Peka dengan apa yang cuba disampaikan. Wanita ni kadang-kadang malu nak terus terang tapi mereka akan bercerita tentang cerita orang lain tetapi seakan-akan sama dengan apa yang mereka nak. So, dengar dengan telinga DAN hati. Jangan pakai masuk belah kanan, keluar belah kiri. HAHA.



Okla tu. Banyak dah ni. Harap info ni dapat membantu kepada yang nak memikat wanita, terutama kalau yang dah berkahwin, nak pikat hati isteri :) HAHA. OKbai.

Suka Tak? Suka Kan? Kan? Cer Tinggal Komen Satu. :)

24 comments:

  1. tips terbaik untuk lelaki2 diluar sana.semoga berjaya.haha :)

    ReplyDelete
  2. pada zuan la, girls ni sangat susah nak tackle.. ye la, senang ke nak ngorat seorang muslimah dari seorang cikaro (maaf kalau kasar bahasa)?

    pada zuan muslimah adalah wanita sejati.. :)

    ReplyDelete
  3. sejak baca buku "why men don't listen and women can't read maps"..akak lebih fhm perangai deorang~ ;p

    yg takutnya lelaki buat mcm2 sebelum dptkan pompuan tu, tp bila da dpt x dihargai~ (--")

    ReplyDelete
  4. Bermanfaat jgak entry ni,bley gak praktikkn^^

    ReplyDelete
  5. Semuanya benar dan tepat. Akak pernah baca Men are from mars and women are from venus lagi jelas perangai pompuan dan lelaki skali. Hebat la cik jannah kita ni. Baca novel pun bleh kuarkan summary mcm ni.

    ReplyDelete
  6. wahhh...suke entry ni..

    apepon..ppuan ni mcm merpati..jinak tapi susah nak dapat..hehe

    ReplyDelete
  7. "jgn menyentuh jika tidak berniat mahu memetik"
    waaa...suka ayat nie..^^

    ReplyDelete
  8. perempuan memang suka dimanjakan, disayangi kan? tapi, kkdng lelaki tak paham. -.-'

    ReplyDelete
  9. @nenek hehehe. semoga berjaya jugaak mereka2 tu.

    ReplyDelete
  10. @Muhammad Saiazuan Norhalik eh, takpe2. :) sangat susaa.. hehehe. wanita sejati adalah muslimah. hehe

    ReplyDelete
  11. @~SaL IjOu~ ahh kak. yang tu saya sedih. rasa nak lempang2 je laki tu.

    ReplyDelete
  12. @LydSunshine haha. akak. tak hebat mana pon. biasa ja tu. hehehe. akak, buku tu ok ek?

    ReplyDelete
  13. @acheeqa farhana kann? susah senanya nak dpt ppuan ni, hehe.

    ReplyDelete
  14. @syAzAnA sbb tu laki kena baca entri ni. pomot2. hehe

    ReplyDelete
  15. brharap semua lelaki silaaaaaaaa la bace ni kan
    hehehe :))

    ReplyDelete
  16. suka entry ni..

    terbaikkkkkkk!hee..lagi2 quote tu..ngee

    :)

    ReplyDelete
  17. Masa kat sekolah dulu, lelaki yang feymes ni biasanya adalah lelaki yang periang n kelakar, tapi kalau sampai tahap annoying jadi menyampah plk kn? haha


    Di sini juga ada doa >>
    Doa Pengasih, Pelembut Hati Suami Isteri Anak dan Sesiapa Sahaja

    ReplyDelete

Oh!Belog