21 March 2012

Laman Sosial. Aku ada, Kau ada?

Assalamualaikum. :)

Aku niat memang nak update blog dari petang tadik. hehe. Tapi dok melayan si Burung Biru dan si Muka Buku memang terlajak la kan? So, ada masa, cepat-cepat update ! Tadik ada ternampak satu tweet SyedGraphix, kenal tak? Tak kenal? tekan nama dia kalau nak tgk BLOG dia. Dia ada cakap pasal zaman Myspace dulu kala tu. Aku pun terpikir nak tulis entri pasal segala macam laman sosial yang pernah aku ada masa umur masih belasan tahun. *erk, sekarang dah puluhan.*

Akaun PERTAMA sekali aku buat harusla Yahoo kan? Kalau dak mcm mana nak ada akaun-akaun lain. HAHA. Ok, serius. Aku percaya, hampa-hampa semua mesti ada jugak kan benda alah ni semua? Baik ngaku. Tak baik tau tipu! HAHA.

Friendster. Inilah laman sosial yang mula sekali aku buat. Masa form berapa aku lupa. Haha. Tapi dulu bangga ja kalau orang tanya, 'Ada friendster tak?' HAHA. Sengal kan? Tapi loadingnya, mak ai. berbulu tunggu.



Myspace. Sapa yang tak penah main myspace, memangla kan. HAHA. Uish, menda ni makin popular masa aku asasi. Tahun 2009 kot tak silap. Haha. pakat reramai la punya dok buat background theme cantik-cantik. Pastu siap pasang lagu. HAHA. Kelakar lah ! 


Tagged. Okey. Aku cukup suka dulu tagged ni. Macam best ja. Tapi bab nak approve kawan la. Seronok bila ramai add. HAHA. Sengal. Tapi tagged ni banyak yang pomppuan jenis seksimeksi dan laki yang gatai. HAHA.


Facebook. Yang ni harusla ada kan? Aku buat lama dah. Cuma aktif balik masa aku masuk degree. HEHE. Takmau cakap banyak pasai dia sebab aku tau semua ada facebook hatta kucing aku si Boy tu pun ada facebook. Tak caya? Search nama Boy Kare. Hah, jangan lupa LIKE page aku ya. Kat sebelah kanan tu ada. tekan ja LIKE.


Twitter. Si burung biru ni? Harus jugak ada. Sekarang aku AKTIF sangat kat sini berbanding mukabuku. Sebab apa? Biar aku je la yang tahu. Tapi bagi aku, twitter best lagi ! HAHA. Korang reramai follow lah aku! :)


Hi5. Tumblr. Formspring. Flickr. Yahoo Messenger. Skype. Blog. Google+. Semua aku ada. Aku pon taktau bila masa aku main ngan semua ni. Hehe. 

 

Cuma sekarang yang aku betul-betul ada dan aktif : Facebook, Twitter, Blog, YM, Formspring. Tumblr. Google+, Skype. *ada lagi, tapi biarlah*

So, aku ada semua ni. Korang ader? hehe. Kongsilah !

Suka Tak? Suka Kan? Kan? Cer Tinggal Komen Satu. :)

20 comments:

  1. hehehe,, tibe2 je tringt kenangan lame.. saat mule men2 chating nie.. thnaks.. :-)

    ReplyDelete
  2. same lah kite, tapi tambah lagi Zorpia, Orkut, FriendCircle, Virtualfriends, Perfspot.. hehehe..
    still access lagi semua2 ni.. :D

    ReplyDelete
  3. zuan rasa mula influence ngan FB.. myspace dlu tak layan..haha

    ReplyDelete
  4. Twitter lagi best ke? Akak ada akaun twitter, tapi jarang2 masuk. Hehehe. Frenster paling kelakar.

    ReplyDelete
  5. ini mesti ada jer benda baru mesti nak cuba... harap ini lepas facebook takde la lagi yer

    ReplyDelete
  6. mirc,kampung chat,hah ingat yg 2 ni je..

    ReplyDelete
  7. aku ada myspace. Add aku keyh !



    HAHAHAHAHAHAHA

    ReplyDelete
  8. Google+ lagi best skng...msti try...follow byk2 n tgk update kt google+ cun cun.

    ReplyDelete
  9. @LydSunshine best kalau nak merapu sorg2. hehe. kann? fs mmg lawak.

    ReplyDelete
  10. @redlomo harapnya gitula kak. nak etia je ngan apa ada.

    ReplyDelete
  11. @Nana yang tu tak sempat join kak. hehe

    ReplyDelete

Oh!Belog