17 October 2011

Apakah perkara yang TERPANTAS di dunia?

Assalamualaikum.

oh, tak sempat nak update beberapa hari ni. jadi sibuk sikit. so, aku ingat nak share satu benda ni. ini apa yang aku dapat daripada kawan aku di facebook. aku dah mintak dia nak share. so, aku nak share lah ni. baca dan paham la yer?

Apakah perkara yang TERPANTAS di dunia?

✿~ Pengkaji cuaca : "Angin taufan atau tornado."
✿~ Doktor : "Panahan Sesuatu."
✿~ Jurutera: "Peluru."
✿~ Saintis : "Cahaya. Ia bergerak 6 bilion kilometer dalam satu tahun cahaya."

TETAPI..

✿~ Petani menjawab: "SEMBAHYANG..ia sampai kepada Allah walaupun SEBELUM kamu berkata.."
 
 semoga kita dilimpahi keberkatan daripadaNya. :)

aku sayang hampa semua, tau dak?

p/s : meh like Blog Cik Jannah, boleh dak?

Suka Tak? Suka Kan? Kan? Cer Tinggal Komen Satu. :)

37 comments:

  1. :)
    nice entri

    sebelum tido dapat ilmu.

    ReplyDelete
  2. Nanti kalau ada org tnya cmnie . NAk jawab cmnie gak hee ~

    ReplyDelete
  3. thanks cik jannah.. ^^ entri yangni best sesangat.. ^^

    ReplyDelete
  4. terima kaseh sangat-sangat untuk entry begini.ingat mengingati.TQ!

    ReplyDelete
  5. jawapan paling tepat sebagai umat islam

    ReplyDelete
  6. petani lebih bijak drpd mereka yg berpangkat tinggi..

    ReplyDelete
  7. saya nak jadi mcm petani tu.. walaupun dia seorg petani sahaja, tapi dia lebih hebat drp semua di aats.. dia jaga sembahyang.. bagus petani.. haha

    ReplyDelete
  8. =]
    sembahyang lah sebelom kamu disembhygkan =]

    ReplyDelete
  9. Salam alaik

    Satu entry mendalam..

    Tahniah bisa menulis kerana ia dapat mengegarkan jiwa2 manusia..

    Jom singgah ke blog Naim :
    1)
    http://pemudattbc.blogspot.com/2011/10/ustaz-azhar-idrus-lagu-like-jesus-boleh.html

    2)http://pemudattbc.blogspot.com/2011/10/gambar-anda-telah-di-sabotaj-benarkah.html

    salam perkenalan dari Naim. semoga beramal kerana Allah..

    Teruskan menulis.. :)

    May Allah Bless U.

    ReplyDelete
  10. setuju.. nk semayang kt memana pn bole, kotor takpe jangan bernajis

    ReplyDelete
  11. disertai dgn niat yg ikhlas..insyaAllah :)

    ReplyDelete
  12. betul tu. :D
    petani lebih pandai dari mereka2 tu. hehe

    ReplyDelete
  13. @Zana haa. elok sgt la tuh zana. hehe. mantiq.

    ReplyDelete
  14. @pazil sama2 pazil. dah tanggungjawab. :)

    ReplyDelete
  15. @naim saya hanya berkongsi. :)

    terima kasih. insyaALLAH. saya akan lawat balik.

    ReplyDelete

Oh!Belog