11 March 2012

Garangkah Aku?

Assalamualaikum. :)

Yuhuu ~ Kembali sebentar berblogging. lepas ni janji nak sambung belajar. Boleh kan? Boleh kan? Erk, aku exam hari Selasa ni. Paginya subjek Hadis Maudhui : Peristiwa Akhir Zaman dan petangnya subjek 3D Animation. Pagi Bahasa Arab, petang Bahasa Inggeris. Tak Pandai jugak taktau la kan? hehe.

Aku nak berkongsi sesuatu yang aku dapat dari facebook petang tadik. Okey. Bila Aku baca, aku tersengih sendiri. Terus hati aku bercakap dengan minda aku, "Betoi ka? Ish, takkan kot." Minda jawab, " Betoi la. Tak percaya? Try la !"

Gadis yang garang sebelum kahwin, sebenarnya adalah gadis yang sangat manja dan romantis, selepas kahwin... InsyaAllah....

Kerana GARANG dengan lelaki yang BUKAN SUAMInya, ialah AKHLAKnya. Dan kerana MANJA kepada SUAMInya, ialah KEWAJIPANnya...♥

Kann? Betoi dak semua ni? Betoi dak? Okey. Aku mengaku. Ada betoi jugak. Tapi tahla. Aku tak garang mana pun. Cuma member aku pernah cakap aku cenge. Tahukah anda 'cenge' itu bermaksud GARANG? hehe. Tapi bab manja tu, aku macam takleh terima. Sebab aku bukan macam tu okkkkk ?!

 macam ni hampa kata aku garang? heee. :)

gambaq ni pun aku taktau mana aku leh dapat balik. haha. sumpah lawak tengok aku masa muda sikit dari atas. dulu kurus, la ni, membesar dengan jaya. kena kurus balik ni ! hahaha. ada tips tak? heee. ni msa aku asasi sem 1. la ni dah degree sem 4. erk, nak masuk 5 dah ! hehe.

okbai! sambung study ! 

Suka Tak? Suka Kan? Kan? Cer Tinggal Komen Satu. :)

12 comments:

  1. ada betulnya..hehe tp kita wajib garang pada lelaki yang kita baru kenal :)

    ReplyDelete
  2. Kalau garang dgn lelaki je takpe. Ada yg garang dgn semua orang di sekeliling dia. Hehehe. Itu bahaya. Harap2 cik jannah garang dgn lelaki je la ye.

    ReplyDelete
  3. part garang tu perlu ada..bersesuaian dgn keadaan~ =)

    sila sambung study!~ ;p

    ReplyDelete
  4. xpe garang sebelum kahwin..romantik lepas kahwin..

    p/s: leh kurang cam drama Vanilla Coklat gitu..haha

    ReplyDelete
  5. hye jannah. (nama sama)
    setahu kita cenge tu macam gembing. alah mcm mana nak ckp eh . mcm kuat merajuk kuat menanges. tak tahu la plk bahasa kamu lain maksud nya hehe

    ReplyDelete
  6. hye jannah. (nama sama)
    setahu kita cenge tu macam gembing. alah mcm mana nak ckp eh . mcm kuat merajuk kuat menanges. tak tahu la plk bahasa kamu lain maksud nya hehe

    ReplyDelete
  7. cenge garang ea.. oo baru tau.. kalau cengeng kuat nangis. heehehe

    ReplyDelete
  8. Hohohoo betul la tuu ^^
    slalu tgok kawan2 yg cengey dengan budak laki ni, dgn2 kawan2 depa comel manja mcm biasa aje pun, hehe.
    akak pun msti cmtu gakk kann ^^

    ReplyDelete
  9. garang bersebab.
    Naisssssss. haha

    ReplyDelete

Oh!Belog