16 March 2011

aku nak je Indonesia. . aa sapa-sapa nak ikot aku dak?





assalamualaikum. .

hai hai semua.. haha..apa khabar dong kamu di sana? hah, mesti semua terikut-ikut membaca cara indonesia kan? hah, tak lawak? takpa.. takpa.. aku bukan nak buat lawak kat sini haa. aku cuma nak cerita.. kihkihkih.. :D

okeyokey.. kita kembali kepada topik di atas na..ya.. memang aku nak pi indonesia pun..tapi bukan pi naik flight kat KLIA, then turun kat salah satu airport kat Indonesia.. bukan. tipu tuh.. aku cuma nak pi indonesia kat depan televisyen ja.. haha.. jom la ikot aku..jom laa !!!

bukan apa..sekarang ni aku kan tengah seronok bercuti kat rumah..aku memang tak dak keja sungguh la..so, bila aku bukak ja tv, drama atau lebih dikenali sebagai sinetron..haa.. mau juling gakla aku tengok kan..tapi apakan daya..so, aku dapat idea la nak update sikit pasai cerita depa ni..haaaa..

tiap-tiap petang bila aku pi lepak umah member aku merangkap jiran sebelah rumah aku gakla, tak lain tak bukan cerita indon la yang jadi tatapan..hahaha...cite apa lagi kalau bukan favourite dia sekarang..Cahaya dah habis dah..haha..so, sambung dengan KEJORA DAN BINTANG. sampai dengan aku sekali dok layan..haaa..



dan disebabkan cerita ni macam panjang lagi ja kan, so, aku pun ambikla inisiatif lain untuk terus tengok kat Abang Youtube.. haa..kan senang keja aku..terus sampai episod last..dan..aku pun puas hati..takpayah tertunggu-tunggu..hehehe..

okeyh..cukupla pasai Kejora dan bintang dulu..teruskan..banyak lagi sinetron..kalau yang tu kat Astro Ria, kita beralih kat Astro Prima lak..haa..yang ni pun sakan gakla..antaranya, Safa dan Marwah dan Kemilau Cinta Kamila..depa kata best, tapi aku taktau kat mana yang bestnya..



bukan tu saja..bukan..ada lagi nii...kat TV3 dan TV9 pun ada jugak..hehehe..depa pun takmau kalah..Kat TV3 cite Sejuta Cinta Marshanda, kat TV9 pulak Cinta dan Anugerah.. tak boring ka hah? hehehe..



dan..time cuti sekolah n..lagilah banyak cerita dongeng..aku takmau dan malas nak listkan..nak tau, sendiri tengokla..hehe..aku bukan tak suka..dan aku juga bukan suka..cuma tak minat... ha la.. aantara sebab aku tak suka layan cite indon..

lambat dan beratus-ratus episod kadang-kadang tuh

banyak sangat kebetulan

suka dok zoom sorang demi sorang bagai

mata yang terbeliak ( orang jahat nih )


heroin lembik..haa..kuat teriak! tak suka..!


so, itulah kesudahan cerita untuk hari ni.,nak layan Rapunzel sat..hehehe..:)

p/s : last sekali Kejora kahwin ngan Erlangga, Janet lak kaki kena potong, bu Hanifah jadi gila..~nasib baik hepi ending!

Suka Tak? Suka Kan? Kan? Cer Tinggal Komen Satu. :)

8 comments:

  1. asik ya nonton pilem indon nieh? :P nggan bikin kerja lain selain nonton tibi aja? ahahaha

    ReplyDelete
  2. ramai orang yang meluat cerita indon, tapi last-last tengok jugak.

    ReplyDelete
  3. yeah! i HATE sinetron !!!!!!!!!!! sgt menyengalkan mata

    ReplyDelete

Oh!Belog