09 October 2011

Abang, mana TELOQQ?

Assalamualaikum.

hari ni ja kawan aku si RORO tu free. so, hari ni la yang aku nak keluaq pun. hari besa jadik malas pun ada kan? macam besa, JUSCO BANDAR PERDA lah tempat kami yang official sikit. hehe. aku pun taktau apa yang best sangat kat situ. hehehe. so, hajat utama nak pi tengok wayang. layan la gambaq Al-Hijab. bolehla tahan cerita tuh. kalau nak tau sinopsis, search kat pakcik google na. aku tak wat review hari ni. hehe..

so, disebabkan pukul 3 punya wayang, pukul 1.50 kami dah sampai so, pi la makan-makan lu. kawan aku tu dok mengidam sangat ngan mee sizzling. kami pun pi la kat food court. kalau nak makan mee sizzling, mestila pi kat tempat dia kan? takkan nak pi tempat nasi goreng kan? 


nak dijadikan cerita la kan, aku pun tempah kat abang tuh. ni dialog kami ya.

* A : abang yang buat mee sizzling tuh.
* J : aku yang nak beli lah !
* R : kawan aku yang dok sebelah aku.

J : Abang ! saya nak mee sizzling dua na. boh teloq sama.
A : okey ! siap !

setelah siap dan diletakkan atas talam a.k.a dulang,

A : siap ! nah ambik.
J : eh abang ! mana teloq satu g. saya pun nak teloq gak !
R : *sudah sengihsengih*
A : TELOQ ADA KAT DALAM TU. MANA BOLEH TUNJUK. MALU.

J & R : *ternganga dan gelak gila-gila.* bengongnya abang! ceh !

seterusnya, aku suruh kawan aku ambik dan terus blah sebelum apa-apa lagi terjadi. haha.



kesimpulan kat sini, aku suka makan teluq. so, kalu makan apa-apa, kalau boleh, mesti ada teluq. tambah-tambah teluq mata hat yang kuning dia cair tuh ! terangkat beb !

p/s : balik daru jusco dengan helmet basah. hahaha. kena hujan. haha. padan muka kami ! hehehe.

Suka Tak? Suka Kan? Kan? Cer Tinggal Komen Satu. :)

34 comments:

  1. eee.. xsenonoh btol statement abg tu.. lps ni kita ban kedai tu.. hehe

    ReplyDelete
  2. eee.. xsenonoh btol statement abg tu.. len kali kita ban kdai tu.. hehe

    ReplyDelete
  3. abg tu mang mengong!
    aiyoooo
    sizzling x de teloq x sedap la annn..

    ReplyDelete
  4. x betoi la abg tu...pikiaq benda la tu...hehehe

    ReplyDelete
  5. haha.. lain org ckp, lain pulak abg tu menyimpang.. hihihi...

    ReplyDelete
  6. haha.. abg tu mmg.. wat lawak lak. hihi.. kdg2 tu kalau mira beli kt citu, mlas nk layan dia sgt..

    ReplyDelete
  7. yum2..mee sizzling yg mnyelerakan..tp spoil la lu xde telor..haaishsh

    ReplyDelete
  8. nasib bek ang x melayan..hahahha.lau x lgik tewuk abg tu merepek

    ReplyDelete
  9. sangat sedap..tiba2 perut jadi lapar..hehe

    ReplyDelete
  10. Cik Jannah!! ehe! kelAKAR! kiter suke gak telur mata tapi tak suka yg cair2.. keras2 la best! :)

    ReplyDelete
  11. Msred suka makan telo....telo dadar garing...

    ReplyDelete
  12. hadoi..aku pun da lame xmakan sizzling neh.mula la telan ayaq lioq!hi3

    ReplyDelete
  13. @WAwa ChIeNtA kAmU hahahaha. memang pun. gegeh punya abang.. haha..

    ReplyDelete
  14. ahahaa . llaki sensitip dengan teloq ni .. btw , makanan kat ataih ni sedap leeeeeeee

    ReplyDelete

Oh!Belog