28 November 2011

Johor Lagi? Lagi dan Lagi?

Assalamualaikum.

agak lama gak la kan aku tak update blog? alhamdulillah. masih diberi kesempatan. :) aku agak sibuk minggu ni plus aku malas. hehe. tu lebih betoi kot. heee :D sebenaqnya, aku rindu kot ngan kawan-kawan yang singgah blog aku ni. :) nanti aku pi jenguk hampa na..?


entah kebelakangan ni, aku jadik macam tak bape nak paham sangat dengan sekeliling aku. dok sorang-sorang, aku terpikiaq gak la. tapi aku jadi takut balik. hehe. paham dak apa aku cuba sapaikan? satgi hampa paham. aku nak cerita la ni. heee..

dulu, aku pernah berkawan dengan seorang budak ni. tapi aku tak pernah mention kat blog hatta facebook dan twitter sal kami. kalau pernah pun sekali je kot? hee. dak johor. *sebenaqnya aku sukakan orang johor ! sumpah. nak cari laki orang johor! :D* nak kata hensem, tak pun, tapi manis tu ada. nak kata kaya, pun tak. besa-besa ja. cukupla nak hidup kan? tapi aku tetap suka. hee. dah2. aku aknak lebih-lebih. benda dah lepas. jangan dikenang. *padahal haru jugak aku masa awal-awal putus. hee. skg dah tenang. :) *

lepas lama aku dan dia hilang, muncul pulak sorang budak ni. muka sebijik haa macam yang pertama tu. tak tipu. gigi dan mata sangat samaa. cuma dia pendek skit dan keding sket. sebab yang first tu tinggi dia melampau sangat. hee. evem aku pun takat bahu dia saja. hehe. aku pun tinggi what ! hehe. so, aku cuma cuak masa mula tengok dia. ingatkan si dia. hehe. tapi dia dah ada aweks. dan aku tau aku bukan jenis dia. okey, aku ngaku aku tak lawa. gemuk kan? tapi aku comel. hahaha ! dem. abaikan dia. dah habis.

bila aku dah tenang sket kan selepas budak yang kedua ni dah tak masuk kolej sebab dia praktikal dah. hehe. aku ingatkan dah takdak yang kedua, amanlah hidup aku lepas ni. aku takleh tengok muka sama ngan yang pertama, nanti aku sedh. sebab aku masih sayang kat dia. ok! paham? heee.. *budak kedua ni pun budak johor jugak!*

TAPI, aku masih diuji oleh ALLAH. adakah aku kuat ataupun aku akan jatuh kembali. bukan senang aku nak bangun cari diri aku balik. ya, dia muncul. muka pun sama jugak ! sumpah, sebijik ! tambah-tambah kat mata. aku tak tipu. tapi dia ni berisi sket dan mungkin tinggi sikit ja dari aku. sma sangat-sangat. masa kawan aku tunjuk dia, aku tergamam. aku  nak nangis, adakah aku diuji lagi, aku taktau aku kuat ke tak nak tahan. tambah-tambah pulak, dia satu kuliah dengan aku . nasib lah tak satu fakulti. kalau tak, mampus aku ! haa. yang pelik, yang kedua dulu aku jadi cuak. mungkin sebab baru ja putus ngan pertama. cuma yang sekarang, aku jadi excited pulak. siasat punya siasat, dia pun orang johor ! haa . memang orang johor ni stok-stok muka camtu kot? hee..

oh, aku suka tengok muka dia. sangat sama. ok, aku hanya nak tengok dari jauh. aku tak minat nak lebih-lebih pun. hanya nak admirer dari jauh. tu ja. harap dia taktau aku dok usha dia. tengok ! kan aku dah rindu balik kat yang pertama. aku dah cuba nak lupakan dia. tapi bila pergi satu, mai lagi yang lain. huu. aku sedih dan takut.


ya ALLAH, kau kuatkan lah aku. harap-harap dia ada awek dah. taklah aku cuak sangat kan? hee. .

p/s : takmau kapel-kapel. pas ni kalau jumpa nak kawen terus. skg ni waktu aku belajaq. nak belajaq sungguh-sungguh, takmau campur aduk dengan cinta, ada cinta DIA yang lebih penting. cukuplah DIA dihatiku. ALLAH.

Suka Tak? Suka Kan? Kan? Cer Tinggal Komen Satu. :)

20 comments:

  1. tgk gmbr dkt header bru perasan... cik jannah lom amik doodle yg request hari tu rasenye...

    http://ryushychomya88.blogspot.com/2011/09/doodle-request-l-cik-jannah.html

    ReplyDelete
  2. se. se.. seben.. sebenarnya.. akak fobia cinta. takut kecewa ...

    ReplyDelete
  3. susah nak cakap sal cinta neh...tapi benar la kata2 tu...


    kita kena hargai n jaga hati org syg kita...takoot nti perginya xkn kembali...

    cinta pas kawin lagi seronok..;)

    ReplyDelete
  4. jiwang + realiti = jati
    hahaha manusia ade 7 yg srupa .... jgn pulak xleh trime knyataan :)

    Entri Terkini | Done With MMU Terus Balik!

    ReplyDelete
  5. kenangan lah ni ye? sama muka? wow!

    well, suatu hari nanti pasti anda dipertemukan dengan yg benar:)

    ReplyDelete
  6. cinta? takutnya nak cakap pasal ni:(

    ReplyDelete
  7. hmm kadang orng ckp love ni leh jd inspirasi kita brjaya.. huhu :D

    ReplyDelete
  8. kawin trus tu lagi afdal hee:)

    ReplyDelete
  9. macam best je story kau ni , macam fairytale je eceeh hahha. tapi orang johor memang kiut ke? hermmm nanti aku cekidaut

    ReplyDelete
  10. Putus cinta pengalam bermakna.... Mengajar kita jadi lebih kuat.....

    ReplyDelete
  11. love is a many splendid things (eceh, ni dh kes promo blog sdri nih.hah!)
    taste it, savour it. be in love again and again. shopping with love indeed, dear!
    pastu.. tanpa disedari, gedebuk!! (dengaq dak, dengaq dak???)
    bunyik hang jatuh cinta lagi
    gud luck sayang! :)

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. sasterawan negara allahyarham usman awang pnh mnukilkn sft2 org johor dlm sjknya.Antra gmbrnnya ialah "kurg ajrnya ttp santun, lmbutnya ckup jntan, djlnya msh slamba, nklnya brsulam jnaka, mnikam dgn pntun, mnyanggah dgn snyum, mrhnya dlm trtawa, mrendah bkn mnyembah, mninggi bkn mlonjak,"...

    ReplyDelete

Oh!Belog