08 January 2012

ANAK, Asset ke SYURGA atau NERAKA?

Assalamualaikum.

Alhamdulillah. dapat juga kembali ke blog. agak sibuk kebelakangan ni plus aku malas juga. kalau aku mula tak buka si BABA ni, aku memang tak buka la. aku tau, kalau aku buka, takdaknya aku nak buat keja. macam ni la. online semedang! hah, sebut pasai facebook ni, hampa like lah page aku. click ka kat sebelah kanan hampa ni. :) terima kasihhh. hehe.

aku nak share satu video. tapi video ni lama sangat nak uploadnya, so aku bagi link. hampa tengok na. klik kat bawah ni.


Kalau hari ni anak-anak nampak agama itu kecil, itu adalah tanggungjawab ibu bapa untuk bagi ia nampak besar. Maknanya besar sungguh tanggungjawab ibu bapa dalam menentukan anak dia syurga atau tidak.

Adakah anak yang ada hari ni, mereka yang akan beratur untuk memandikan kita? Diakah yang akan memakaikan kafan untuk kita? Diakah yang akan menyembahyang dan jadi imam untuk kita? Kalau belum, tolong pastikan.

Kalau esok kiamat, ada benih, tanam benih. Nabi suruh. Nabi tak pernah ajaq kita terlambat.

ALLAH, ustaz. ustaz  buat aku tersedar sesuatu. adakah aku tergolong dalam golongan di atas? Ya ALLAH. aku takut. aku takut aku tergolong dalam golongan itu. Sungguh, sungguh, sungguh aku rindukan arwah abah. sangat rindukan. Ya ALLAH, KAU tempatkanlah dia dalam kalangan orang yang beriman. kawan-kawan, mari sedekahkan al-fatihah untuk arwah abah.


Aku bersyukur aku sempat menjadi anak murid ustaz Don ni. sekurang-kurangnya aku sempat. terima kasih ustaz! :)

kawan-kawan. hampa tengok video ni. hampa bagi komen dan pandangan hampa. sekadar berkongsi. :)

notakaki : MAMA, adik sayang mama !

Suka Tak? Suka Kan? Kan? Cer Tinggal Komen Satu. :)

19 comments:

  1. t/jwb ibu bapa besar amat,kan..anak ramai pun blom tentu ada yg sanggup berkorban..itu dunia zaman skrg..zaman skrg yg semua mende x elok da jadi mcm biasa..tp perlu kita berjuang utk jadi yg 'luar biasa'..=)

    ReplyDelete
  2. takleh buka youtube la pagi ni. huhu.. dulu cik jannah belajar dgn ustaz don ke? Dia ni lucu ke org nye?

    saya harap, adalah asset mak abah saya utk ke syurga... tapi... layakkah saya? huwaaaa...

    ReplyDelete
  3. my first visit here.al-fatihah untuk arwah abah awak.semoga dia ditempatkan dalam golongan yang dikasihi-Nya.

    kesibukan dunia dan sikap sambil lewa buat pendidikan agama jadi ringan si mata.besar tggjwb ibu bapa utk jadikannya berat.

    ReplyDelete
  4. ai pun sayang mama...
    huhuhu..

    ReplyDelete
  5. Bukan senang nak ajar anak... Harap msred dapatlah ajar anak2 jadi yg terbaik...

    ReplyDelete
  6. ustaz don ni ex-student smkant..skolah sy dlu..hehe tp memang terbaik lah ustaz...faham jiwa remaja... ^_^

    ReplyDelete
  7. semoga arwah abah kamu ditempat kan org2 beriman.

    ReplyDelete
  8. ramai yg post pasal ni kt fb kn? nice sharing =)

    ReplyDelete
  9. huwaaaa
    penah blaja dgn ustaz don ke
    weee
    bertuah nye :)


    semoga kita mmpu menjadi anak yg soleh dan solehah ini :))

    ReplyDelete
  10. Ustaz don ni yang kat tv Al-Hijrah tu kan?

    ReplyDelete
  11. aku hampir menitis ketika menonton video ini. moga2 kita menjadi anak2 yang baik. insyaAllah.

    ReplyDelete
  12. tersentuh aku bace post ni . ya Allah .aku sayang ummi ngan ayah aku . lindungilah mereka ya Allah

    ReplyDelete
  13. aku pasti aku belum jadi benih yang sempurna untuk mak ayah.akan aku cuba perbaiki lagi selepas ni.

    ReplyDelete
  14. terdiam, terkelu, terkedu.
    Allahu akhbar..

    ReplyDelete
  15. silalah join bloglist kiera :)
    dah follow dah.

    baca sini:
    http://sayebuatblogini.blogspot.com/2012/01/bloglist-monster-rawr.html

    ReplyDelete

Oh!Belog