25 February 2010

update! update! heheh..;p

"ALLAH menguji kerana dia tahu kita mampu,cuma kadang-kadang kita cepat mengalah..bukan ALLAH tak tahu betapa pecahnya hati kita,betapa hancurnya hati kita,tapi mungkin itulah yang DIA mahu kerana DIA tahu,hati sebeginilah yang mudah untuk dekat padaNYA atau mungkin DIA suka mendengar rintihan kita kepadaNYA.."

Assalamualaikum. . :)
best tak quote kat atas ni?? hmm..bila aku baca jer an, terus tersentap. . hahaha..bule pakai ker ayat ni?? ahakz! ALLAH sentiasa akan menguji kita dengan pelbagai cabaran supaya kita tak lupa bahawa kita adalah hambaNYA yang dicipta untu beribadat padanya dan menjadi khalifah ALLAh di muka bumi ini. .kita diuji dalam pelbagai bentuk sama ada dari segi kesihatan mahupun kebahagiaan..dan tak lupa juga dari segi kesusahan hidup..kekayaan, wang dan harta benda juga adalah salah satu ujian daripada DIA yang lebih hebat..jgn ingat apabila kita sudah senang dan kaya, kita akan terlepas dari ujianNYA, tapi itulah yang akan leboh diuji..dari mana datangnya wang ringgit itu?? dan bagaimana pula kita menggunakannya..? tepuk dada tanyalah hati. .

TAPI...MENGAPA KITA SEBAGAI HAMBANYA MASIH LAGI SOMBONG DAN EGO UNTUK TUNDUK KEPADANYA?? KENAPA?? SEDARLAH ANDA. DUNIA MAKIN TUA. .


sekianla sedikit tazkirah dari aku..hahaha..aku pun tak tau nape aku ase nak cakap camni?? sebagai peringatan kepada kita juga. . kan3?? huhuhu. . bukan namanya hidup kalau tade masalah..byk masalah lagi akan mematangkan kita..itupun if kita dapat menanganinya dengan tenang..:) jgn cepat melatah. . hehehehe..

sok cuti. . yeeehaaa...SELAMAT MENYAMBUT MAULIDUR RASUL. . selawat junjungan ke atas baginda saw. .:)

aku stop sini la yer. . nak wat keje lain plak. . hahahaha...lama betol tak update..hari ini baru lappy pusaka ni mau tima tenet dengan 'ikhlas'. . hahahaha..okey kawan2. . luv u all. .
salam. . :)

Suka Tak? Suka Kan? Kan? Cer Tinggal Komen Satu. :)

No comments:

Post a Comment

Oh!Belog