18 September 2011

Negara Dah 54 Tahun Merdeka, TAPI mereka?

Assalamuaikum.

Alhamdulillah. masih diberi kesempatan nak berblog kan? hehe. padahal aku exam ha. takpa. sat ja. pasni aku nak study lah ni. okey2 ! tadik masa aku setat nak jalan-jalan kat blog kan, aku tersinggah kat satu blog ni. pada pandangan aku, blog ni menarik ! sangat simple, tapi haa. pedas kalau sapa terkena. hehe. ok. takmau buat blog review eh. saja cakap ja kat sini. kalau nak tau lebih, masuk tengok SINI ya?

Jumaat lepas kita sambut hari Malaysia kan? aku kan sebenaq-benaqnya memang takmau la update pasai sambutan ni bagai. bukan apa. dah ramai sangat update kan? hehe. tapi bula kau jalan punya jalan, aku kena jugak la buat rasa. hehe. aku sedih tengok gambaq-gambaq kat satu page kat MUKABUKU ni. hampa masuk seniri la kalau hampa nak tau awat aku jadi sdih lagu tuh. 

bukan nak kata apa. tapi tengok, rosak budak-budak la ni. macam ni ka yang dikatakan negara yang merdeka? yaa. ! memang kita merdeka. tapi merdeka dari sudut luaran, tapi dari sudut dalaman kita masih belum merdeka. betoi. tak percaya? hehe. kta masih dijajah oleh hawa nafsu kita. kan3? aku bukan nakata aku baik, baik macam malaikat. tapi aku jugak bukanlah jahat sangat sampai jadi macam setan ! so. apa yang patut kita buat kat budak-budak ni semua? aku takut jangan sebab depa, nanti ALLAH turunkan bala kat kita semua. ALLAHUAKBAR. dah macam-macam bukti kan sekarang ni? lu pikirla sendiri. :)

aku takmau la upload gambaq-gambaq tuh. satgi memalukan pulak. tapi kan , kalau depa wat camtuh, ada ka rasa malu? so, pi la tengok gambaq-ga,baq kat page tuh kalau nak tau lebih lanjut. kalau takmau. sila abaikan? okey?

takpala. kita doakan semoga ALLAH bagi hidayah kat depa tuh. kesian depa. bukan apa. depa adik-adik lagi. remaja kini lah pewaris negara. tapi kalau orang macam tuh, macam mana nak wariskan negara kat depa? sadis betoi.

oklah. nak pi kemas rumah. nanti kita update lagi. bagla idea kat aku na? 

p/s : teringat zaman aku kecik-kecik dulu. lain sangat dengan budak-budak la ni kan? :) alhamdulillah.

Suka Tak? Suka Kan? Kan? Cer Tinggal Komen Satu. :)

17 comments:

  1. adeh~ moga dorang sedar one day :)

    ReplyDelete
  2. Macam biasa, mereka Islam dan merdeka pada nama sahaja. Semoga dibukakan pintu hati mereka. Amin.

    ReplyDelete
  3. hanya fizikal yg merdeka tapi minda masih dijajah.moga mrk ni ketemui jalan pulang.

    ReplyDelete
  4. kita doa kan je untuk mereka, harap ada la yg terbuka hati.....

    ReplyDelete
  5. budak2 muda terkejut budaya, ish2

    ReplyDelete
  6. manusia mmg xpenah merdeka dari nafsu kalo xtahu nak kawal mcm mana...huhu

    ReplyDelete
  7. kita masih dijajah dari aspek lain .. fikiran dan budaya ..

    ReplyDelete
  8. @emy|farid insyaALLAH. ada jugak satu hari nanti.

    ReplyDelete

Oh!Belog