08 February 2020

Bagaimana Belajar Ikhlas Dalam Kehilangan Orang Tersayang?

Assalamualaikum.

Aku ni sebab takdak laptop so sangat banyak menganggu perjalanan aku nak update blog. Aku update laju laju lah. Hehe. Jadi hari ni nak kongsi satu ceramah yang aku sangattt suka ulang dengar.


Aku simpulkan melalui video ini.

Kita kena banyak belajar dari tukang parking. Dia yang bagi kita tempat parking, dia juga jaga kereta kita. tapi masa kita nak ambil kereta tu, dia marah tak? Tak kan? Sebab dia sedar kereta itu bukan hak dia.

Ibumu, ayahmu, anakmu, suamimu -- bukan milik engkau. Semuanya milik Allah. maka jika kita tidak ikhlas melepaskannya, akidah kita yang bermasalah. Semak semula. Ini bermakna cinta kita lebih besar dari kita cinta Allah dan cinta kita kepada makhluk lebih besar dari cinta kita kepada Allah.

Hari ini, saat kau kehilangan orang yang kau cinta, aku nasihatkan. Tapi nanti kalau aku pulak yang kehilangan, engkau tunjuk semula post ini kepada aku.

Semoga kita semua sayang dan cinta Allah lebih daripada segala sesuatu.

Suka Tak? Suka Kan? Kan? Cer Tinggal Komen Satu. :)

2 comments:

  1. Your Affiliate Money Making Machine is ready -

    And earning money online using it is as simple as 1...2...3!

    This is how it works...

    STEP 1. Input into the system which affiliate products you want to push
    STEP 2. Add some PUSH BUTTON TRAFFIC (it takes JUST 2 minutes)
    STEP 3. See how the affiliate system explode your list and sell your affiliate products for you!

    Do you want to start making profits?

    Check it out here

    ReplyDelete
  2. www.magspremiums.com MAGS PREMIUMS Kami adalah syarikat yang berlokasi di Malaysia yang menawarkan pelbagai jenis percetakan korporat & hadiah premium. Percetakan Tshirt, percetakan beg non woven dan banyak lagi!

    ReplyDelete

Oh!Belog